Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2008 23:11 - АГЕНТИ НА ДС
Автор: karina19 Категория: Новини   
Прочетен: 7695 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 20.11.2009 19:59


БНТ, БНР, средствие, ДПС;

Проф. Александър Димитров Грозев - Изпълнителен директор, Изпълнителна агенция, "Национален филмов център"

Александър Авджиев - водещ на предаването "Навигатор" по БНТ, в екипа на Всяка Неделя.

Ангел Йорданов Киряков - изпълнителният директор на „МСат“

4. Антони Симеонов Вергиев - няма информация

5. Асен Генов Матеев - пенсиониран като шеф на секретариата на БНТ

6. Атанас Бориславов Илков - шеф на дирекция “Маркетинг и реклама” в БНТ.

7. Атанас Свиленов Митрев - шеф филмотечен архив в БНТ. Член на Сдружението на българските писатели.

8. Борис Илиев Китанов - шеф Национален изложбен комплекс, Шипка 6

9. Боян Крумов Кривошиев - влачи се като недобито куче по канал България.

10. Валентин Аурелов Стоянов - преподава

11. Проф. д.ф.н. Владимир Спасов Игнатовски - шеф на обществения съвет в БНТ.

12. Владимир Спиров Каперски - мотае се в Отечествена партия на труда

13. Григор Христов Христов - шефът на направление "Спорт" в БНТ Григор Христов

14. Дарин Константинов Камбов - шеф на галерията "Крида арт" на Московска.

15. Димитри Константинов Иванов - списвач при оня даунист Александър Райчев - в-к Сега.

16. Живко Ваклинов Живков - липса инфо

17. Иван Данев Токаджиев - зам.министър на културата

18. Иван Йорданов Димитров (Гранитски) - шеф на няколко фирми за внос износ с обекти на Илиянци. Шеф на издателство Захари Стоянов.

19. Иван Стефанов Гарелов - просто бездарен глупак и безделник

20. Иван Филипов Проданов - няма инфо

21. Кеворк Таквор Кеворкян - радио Веселина

22. Красимир Крумов Йорданов - шеф в СТФ Екран

23. Милен Атанасов Вълков - член на СЕМ

24. Милен Христов Йорданов - няма инфо

25. Михаил Иванов Бързанов - директор на дирекция "Информационни технологии" в СЕМ до август 2007 г. В момента съди СЕМ за уволнението си.

26. Надежда Панчева Топчева - не живее в България

- Тоя е по-интересен: "На 18 декември 1965 г. е роден Нидал Алгафари - български режисьор, бивш изпълнителен директор на БНТ и политически PR. Завършва НАТФИЗ, спец. "Кинорежисура".
Автор и режисьор на студентското предаване "Ку-ку" (включително и на предаване за АЕЦ - Козлодуй). Главен редактор на "Шоу и развлекателни програми" в БНТ. Режисьор на игралния филм "Ла донна е мобиле". Продуцент и режисьор на тв предавания "Наблюдател" и "Анонси". Нидал Алгафари е режисьор и на документалния филм "Сирия - история и легенди". От юни 2002 г. до май 2004 г. е изпълнителен директор на БНТ.
Понастоящем - ПиАр Агент на БСП и рекламен агент за кръговете. Говори се че Доган ........
28. Николай Любенов Николов - не живее в България

29. Николай Любомиров Конакчиев - чака да го уволнят от 7 дни за да замине при сина си в Гърция.

30. Николай Людвиг Цончев - няма инфо

31. Огнян Димитров Димов - шеф на Central European Media Enterprises Ltd. и
------------------------------------------- 

37 доносници на ДС в БНТ  http://www.mediapool.bg/show/?storyid=146364

Иван Гарелов е бил ръководител на резидентурата на Държавна сигурност в БНТ. http://www.mediapool.bg/show/?storyid=146383&srcpos=4#msgs

КРАСИМИР РАЙДОВСКИ: ИЗГОНИХА ГАРЕЛОВ ОТ ДС ЗАРАДИ ИСТОРИЯ С ТРИПЕР.Него обаче го уволниха не заради самия трипер, а заради лъжата. Той си позволи да излъже, че му е откраднат задграничният паспорт. http://www.bulpress.net/article/2121
======================
http://www.dnesplus.bg/Society.aspx?f=99&d=256211 КеворкБившият изпълнителен директор на БНТ Нидал Алгафари е вербуван като студент по-малко от две години преди рухването на комунистическия режим, съобщи bTV. Алгафари, чийто баща е сириец, пише предимно сведения за интереси на сирийските специални служби в България. Следи отблизо и арабските студенти в София през 1968 г. разузнаването е изпратило Иван Гарелов да учи гръцки език в Атина. Преди това той е преминал ускорена езикова и оперативна подготовка. Службите са съпричастни и към много от пътуванията на агент Талев в чужбина, като например командировка в Турция за отразяване на сесия на външните министри на НАТО. Той е осъществявал и срещи с други агенти на разузнаването в столицата на Ливан - Бейрут.
============================
Кеворкян, който беше огласен от Комисията по досиетата, че е бил агент на Шесто управление на ДС с псевдоним Димитър, е писал доноси срещу своя колега Димитри Иванов. Това стана ясно от разсекретените документи на комисията. Екип на bTV се запозна с част от тях. Двамата журналисти от БНТ работеха заедно във “Всяка неделя”. Иванов също е сътрудничил на ДС. Той е работил в английското направление на Второ главно управление под псевдонима Стефан

 ..........................................
БНР
81 ръководители на БНР от 1989 година насам са били доносници на бившата Държавна сигурност. Комисията по досиетата освети в четвъртък 66 от тях. 15 не подлежат на оповестяване по закон, защото са починали.

 

 

 

Проверени са общо 718 човека - генералните директори, членовете на управителен съвет, ръководителите на редакции, отдели и други. Комисията по досиетата вече провери заемалите високи постове в БНТ, БТА и СЕМ. В държавната телевизия бяха проверени общо 484 души, от които 37 се оказаха сътрудници на репресивната машина. В БТА бяха проверени 71 журналисти и за 20 от тях бяха открити данни за съпричастност към ДС. В СЕМ бяха проверени 56 души, като петима се оказаха свързани с ДС.

Вечеслав Тунев, заставал два пъти начело на радиото от 1995 до юли 1997 г. и от ноември 1997 година до януари 1998 година, е бил щатен сътрудник на Разузнавателното управление към ГЩ и агент на Трето управление на ДС с псевдоним Радев. В ДС е вербуван през 1978 година и е снет от действащ оперативен отчет през 1986 година.

Зам.-генералният директор в периода 1995-1997 година Борислав Джамджиев е бил агент на Шесто управление на ДС с псевдоним Красимиров. Вербуван е през 1988 и няма данни да е снет от действащ оперативен отчет.

Еди Емирян, изпълняващ длъжността директор от 28.02.1997 г. до 12.05.1997 г., е бил агент на Шесто управление с псевдоним Боян. Вербуван е през 1978 година и няма данни да е бил снет от оперативен отчет. Еди Емирян е бил директор на радио ""Експрес"", а сега работи в правителствената информационна служба и отговаря за комуникационната стратегия на правителството.

Зам.-генералният директор от 25.08.1997 г. до 15.02.1998 г. Мартин Минков е бил агент на Шесто управление с псевдоним Максим. Вербуван е през 1987 година и няма данни да е бил снет от оперативен отчет.

Цоня Събчева е била агент на СГУ на ДС с псевдоним Лора. Вербувана е през 1977 година и няма данни да е била снета от оперативен отчет. Била е програмен директор през 2001 година.

Борислав Шабански, зам.-главен редактор и главен секретар на БНР, е бил агент към трето и шесто управление на ДС с псевдоним Феникс. Вербуван е през 1983 година. Няма данни да е снет от действащ оперативен отчет. Шабански доскоро бе експерт в СЕМ.

Атанас Ценов, зам.-главен редактор от 1985 до 1993 година и програмен директор от 1995 до 1997 година, е бил агент към СГУ на МВР с псевдоним Хулио. Вербуван е през 1989 година и няма данни за снемане от действащ оперативен отчет.

Емил Кожухаров, първи зам. главен редактор от 01.08.1994 г. до 19.09.1995 г., е бил агент на ДС, ВГУ-"ЧЖ" с псевдоним Радев. Вербуван е през 1979 година и няма данни да е бил снет от оперативен отчет.

Програмният директор в периода 1989 – 1991 година Костадин Филипов е бил агент на Второ и Шесто управление с псевдоним Дамян. Вербуван е през 1978 година и няма данни да е бил снет от оперативен отчет.

В момента Костадин Филипов е кореспондент на БНТ в Македония.

Милен Белчев, главен редактор 20.11.1992 г. до 17.12.1995 г. и от 01.04.2001 г. до 09.12.2007 г., е бил агент на Второ управление с псевдоним Симо. Вербуван е през 1977 година и няма данни да е бил снет от оперативен отчет.

Николай Анастасов, главен редактор от 01.04.1989 г. до 14.01.1993 г. и главен редактор от 11.12.2007 г., е бил агент на Второ управление с псевдоним Настев. Вербуван е през 1983 година и няма данни да е бил снет от оперативен отчет.

Румен Янев, зам.-главен редактор, е бил агент на Шесто управление с псевдоним Жорж. Вербуван е през 1983 година и е снет от оперативен отчет през 1990 г.

Сред сътрудниците на ДС са още Александър Мечкарски, Александър Хранов, Александър Александров, Асен Матеев, Атанас Ценов, Божана Димитрова, Божидарка Димова, Боян Бонев, Валентин Стоянов, Велислав Добрев, Венцеслав Николов, Венцислав Пенов, Витан Иванов, Георги Стоянов, Георги Пекин, Гинка Младенова, Гочо Гочев, Димитър Шалев, Димитър Ушев, Дора Цветкова, Драголюб Данчев, Евгения Чапаева, Екатерина Манолова, Елка Сукурова, Здравка Козловска, Иван Терзиянов, Иван Червенков, Иванка Рельовска-Димова, Кирил Лисийски, Кирил Джувинов, Кирчо Стоичков, Костадин Златков, Любчо Иванов, Маргарита Несторова, Марин Калинов, Методи Матакиев, Методи Кръстев, Никола Колев, Николай Анастасов, Николай Желязков, Николай Колев, Огнян Найденов, Петко Шишманов, Петър Балкански, Петър Няголов, Рюстем Азис Мюмюн, Светлана Влайкова, София Попова- Карапетрова, Спасианна Русева, Стефан Митовски, Стоян Михов, Тодор Ротермел, Тодор Тодоров, Христо Христов, Цанко Заечки, Цвети Геров
.........................

"От решението ни е видно, че всички ръководители на окръжните следствени служби са били сътрудници на Държавна сигурност", заяви пред "Дневник" председателят на комисията по досиетата Евтим Костадинов. Той посочи, че в повечето случаи и заместник-началниците на окръжните следствени служби и началниците на отдели са били щатни сътрудници на ДС. "Трябва да се има предвид, че възнагражденията на тези служители са били по-високи, отколкото на останалите следователи", коментира още Костадинов.

Комисията е получила данни за съпричастност към ДС и за още 36 лица, работили като следователи или дознатели след промените, но те не са огласени, тъй като са вече починали.

След обявените щатни служители на ДС са и някои магистрати, които са били и членове на Висшия съдебен съвет или са оглавявали Националната следствена служба като Ангел Александров и неговия заместник Румен Андреев. Последният беше зам.-министър на вътрешните работи в правителството на Сергей Станишев. Като зам.-директор на Националната следствена служба и щатен служител на ДС са обявени Александър Новков и Любомир Сахатчиев.

Преди промените в структурата на Държавна сигурност е включен отдел "Следствен", на когото са били поверявани разследванията на всички по-специални случаи и дела. Отделно от тях в системата на МВР са работили и следователи по народната милиция.

Впоследствие отделът прераства в Главно следствено управление (ГСУ) на МВР, чието ръководство също е се е водило на щат към ДС.

След промените, през 1991 г., Главно следствено управление на МВР беше девоенизирано и трансформирано в Национална следствена служба. Като щатни сътрудници на ДС са обявени ръководителите на ГСУ ген. Костадин Коцалиев и ген. Леонид Кацамунски.

 

Ахмед Демир Доган - Агент - Ангелов; Сергей; Сава
Гюнер Бехчет Тахир - агент - Георгиев
Джеват Яшар Мехмед - Емилов
Иван Кирилов Палчев - агент - Цеко
Кадир Джелил Кадир - Агент - Първанов
Кемал Еюп Адил - Агент - Емил
Лютви Ахмед Местан - Агент - Павел
Мехмед Бейтулла Хаджиюмер - сътрудник - Бекиров
Орхан Тахир Мемиш - Агент - Етиен
Осман Ахмед Октай - Агент - Огнян
Рамадан Байрам Аталай - Агент - Вергил
Суави Басри Хаджи - Агент; секретен сътрудник - Никола
Халит Осман Гаази - агент - Малев
Хасан Али Хасан - Агент - Сабахаттинов
Шакир Алилов Поюков - Агент - Олег
Юнал Саид Лютфи - Секретен сътрудник - От 22.04.1965 г. "Мурад", от
08.02.1985 г. "Сидер"

 




Гласувай:
0



1. анонимен - простотията няма граници
17.04.2009 16:45
Атанас Ценов
София
29.12.2008 г.

До: Г-н Евтим Костадинов Костадинов

Уважаеми господин Костадинов,

На 22 декември т.г. получих по препоръчана поща с обратна разписка подписано от Вас, предполагам собственоръчно, писмо № КИ-К-17948 от 18.12.2008г. На плика на писмото, за подател е изписано: КРДОПБГДСРСБНА. Преди да го отворя останах озадачен от тази поредица от букви, но мой приятел изказа предположението, че става въпрос за кодирано съкращение на фразата „Прости ни Господи, не знаем какво вършим!”, която била, според него, мото на така наречената комисия по досиетата. След като отворих плика и прочетох първия лист, разбрах, че ми пишете в качеството на ръководител на тази дружина.
Въпреки че това, което ми съобщавате с писмо вече бях научил от Интернет и от средствата за масова информация четири дни по-рано, би било неучтиво от моя страна да не Ви отговоря в писмена форма.
Правя го не за да реагирам на появата на моето име в поредното тематично дадзибао, изфабрикувано от Вас и подчинените Ви архивари. Нямам, освен това, намерение да Ви обяснявам историческото значение на моята тримесечна интензивна агентурна дейност, разгърната след вербуването ми на 4 август 1989 г. от българското контраразузнаване до падането на 10 ноември същата година на тоталитарния режим в България. Със сигурност Вие и останалите от групата сте прочели хилядите строго секретни страници и си давате сметка каква роля са изиграли моите агентурни разработки за по-нататъшния ход на българската история.
Друго искам да Ви кажа, г-н Костадинов. След поредицата браншови списъци, които досега изготвихте и подхвърлихте като дъвка в медийното пространство, се оформя мнението, че по същество между Вашата група труженици и доносниците на Шесто управление на ДС, които определено заслужават обществено порицание, няма съществена разлика от морална гледна точка.
Във Вашата зловредна дейност има и привкус на цинизъм: Вие и останалите отлично знаете, че през всичките тези години архивите на ДС, в които днес се ровите, са били пресявани доста пъти и са ви предоставени в опоскан вид. Отлично знаете също, че списъците на „обявените в принадлежност”, които периодически изплювате с лига на уста, не са пълни, а това означава, че са безсмислени или по-точно нищожни. Но това не Ви смущава, нямате угризения и продължавате да взимате заплати от вноските на данъкоплатците, включително и от моите, без да сте свършили каквото и да било смислено и полезно за обществото.
Явно, г-н Костадинов, не сте чел произведението на Данте „Ад”, иначе, ако бяхте праведен, нямаше да си изкарвате насъщния по този начин. Намерете добър превод на езиците, които знаете - български или руски (въпреки че великите творби трябва да се четат в оригинал) - и го прочетете. Прочетете го на глас по време на сбирка и пред останалите от групата ви. В стихове Данте описва къде попадат и как са наказани сервилните и неморалните след кончината им.
И така г-н Костадинов, с този мой отговор на Вашето писмо от 18.12.2008 г., с което ме обявявате в принадлежност към ДС, аз Ви обявявам в принадлежност, Вас и другите от Вашата група, към хората без морал, към тези, които, за да се прехранват, са готови сервилно да обслужват един несправедлив закон, който не прави разлика между защитата на националните интереси и покварата на доносничеството, един закон предложен и приет от гузни хора.
Оставам в очакване, г-н Костадинов, като много други хора, на поредния Ви сеир през новата година.

Атанас Ценов
(Агент Хулио)
Журналист в БНР

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: karina19
Категория: Новини
Прочетен: 1864513
Постинги: 90
Коментари: 360
Гласове: 281
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031